تحولات منطقه

افرادی که از نظر فیزیکی مشاغل سخت و پر جنب و جوشی دارند، بیشتر در معرض خطر اختلال شناختی خفیف هستند. این موضوع به مرور زمان می‌تواند منجر به زوال عقل شود.

مشاغل سخت و فیزیکی، خطر ابتلا به اختلالات شناختی را بالا می‌برند
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد مشاغلی که نیازمند سطح بالایی از فعالیت بدنی و جسمی هستند، احتمال ابتلا به زوال عقل یا اختلالات شناختی در آنها بیشتر است. بر اساس این مطالعه، افرادی که سطح بالایی از فعالیت بدنی شغلی دارند، ۱۵.۵ درصد احتمال دارد که دچار زوال عقل شوند. این میزان در افرادی که کارشان سطح فعالیت بدنی پایین‌تری را می‌طلبد، تنها ۹ درصد است. البته محققان، فعالیت بدنی شغلی را به عنوان «انجام فعالیت‌های فیزیکی که نیاز به استفاده قابل توجه از بازوها و پاها و حرکت دادن کل بدن دارد، مانند بالا رفتن، بلند کردن، تعادل، راه رفتن، خم شدن و جابه‌جایی مواد» تعریف می‌کنند. آنها فعالیت بدنی شغلی را در مقیاسی از یک تا پنج رتبه‌بندی کردند، که یک نشان‌دهنده کمترین میزان چنین فعالیتی و پنج نشان‌دهنده بیشترین میزان آن است.

بررسی دوره زندگی افراد و پیشگیری از خطرات

درک خطرات بیماری آلزایمر و زوال عقل در زندگی ممکن است هم برای عموم مردم و هم ارائه دهندگان خدمات بهداشتی مهم باشد. زیرا شدت فعالیت بدنی مشاغل با افزایش سن کاهش می‌یابد، بنابراین دقت به این فعالیت در طول یک دوره از زندگی، درک بهتری نسبت به اندازه‌گیری میزان سختی کار و آسیب‌های وارده در یک نقطه زمانی خاص ارائه می‌دهد و می‌تواند از دیگر خطرات پیشگیری کند.

کدام گروه‌های شغلی در معرض ابتلا به آلزایمر هستند؟

یک مطالعه دیگر نیز نشان می‌دهد که طیف گسترده‌ای از مشاغل، از کشاورزی گرفته تا تدریس، ممکن است خطر فاکتور بالقوه‌ای برای مشکلات مغزی مانند بیماری آلزایمر باشند. طی یک بررسی که روی بیش از ۲.۶ میلیون پرونده مرگ از ۲۲ ایالت طی سال‌های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۸ آمریکا صورت گرفت، محققان دریافتند که مشاغل گوناگون با افزایش خطر مرگ ناشی از انواع مختلفی از انحطاط مغزی، مانند بیماری آلزایمر و زوال عقل زودرس، مرتبط هستند.

کشاورزان، جوشکاران و آرایشگران که به طور معمول در محیط کار با مواد شیمیایی مواجه هستند و آن را استنشاق می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر قرار دارند. در رابطه با شغل آرایشگری، تماس با رنگ مو، حلال‌ها یا سایر مواد شیمیایی مورداستفاده در سالن‌های زیبایی، خطر مرگ ناشی از بیماری آلزایمر، زوال عقل پیش از پیری و بیماری نورون حرکتی را افزایش می‌دهد.

احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر در گروه‌های شغلی دیگری از جمله: معلمان، روحانیون دینی، متصدیان بانک و مکانیک هواپیما هم وجود دارد؛ اما تاکنون دلایل قابل توضیحی برای آن مطرح نشده است.

دندانپزشکی و دامپزشکی هم از دیگر شغل‌هایی هستند که احتمال ابتلا به آلزایمر در آنها بالاست. در خصوص این مشاغل، محققان احتمال می‌دهند برخی از عناصر مورداستفاده، در افزایش خطر ابتلا به آلزایمر نقش داشته باشند. مثلاً در دندانپزشکی، ابتلا به آلزایمر می‌تواند ناشی از قرار گرفتن در معرض جیوه یا مواد مصنوعی مورداستفاده در کارهای دندانپزشکی باشد. در دامپزشکی نیز سر و کار داشتن با برخی مواد شیمیایی یا بیولوژیکی می‌تواند خطر را بالا ببرد.

چطور به آلزایمر مبتلا نشویم؟

زمانی که فرد استقلال دارد و می‌تواند استراحت کند، و همچنین احساس کنترل بر خواسته‌های فیزیکی خود داشته باشد، ممکن است خطرات را کاهش دهد. البته فقط استراحت کافی نیست و باید از سیگار کشیدن، مصرف الکل، انزوای اجتماعی، ابتلا به فشار خون بالا، دیابت، افسردگی و قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا خودداری شود. حتی اگر شغلتان نیاز به فعالیت بدنی زیادی دارد، در زمان آزاد خود ورزش هوازی، تمرین قدرتی و تمرین عصبی حرکتی کنید. خواب نیز برای سلامت شناختی حیاتی است و تحقیق‌ها ثابت کرده‌اند زمانی که افراد از نظر فیزیکی و شناختی فعال‌تر هستند، اشتها و میل به خواب را افزایش می‌یابد و فرد به مسیر درست‌تری از زندگی هدایت می‌شود و کمتر در معرض آلزایمر قرار می‌گیرد.

منابع: medicalnewstoday و nbcnews

نیایش احمدی _ خبرنگار تحریریه جوان قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.